Украйна си е върнала още територии от руските сили на

...
Украйна си е върнала още територии от руските сили на
Коментари Харесай

След метежа в Русия на южния фронт - нищо ново

Украйна си е върнала още територии от съветските сили на южния фронт, само че няма особени промени в ситуацията на бойното поле там, заяви украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр, представена от Ройтерс.

Украинските войски са освободили към 130 кв. км на юг от началото на офанзивата си, уточни Маляр пред украинската телевизия. Преди седмица тя заяви, че от началото на настъплението силите на Киев са си върнали 113 кв. км.

„ Положението на юг е без особени промени през миналата седмица “, сподели Маляр.

Заместник-министърът добави, че през миналата седмица на източния фронт, който включва направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка, е имало към 250 сражения.

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецна национална република (ДНР) Денис Пушилин дефинира обстановката по фланговете в Бахмут като комплицирана, само че изцяло контролируема, съобщи ТАСС.

„ Ситуацията остава комплицирана, само че изцяло контролируема както в самия град, по този начин и по фланговете “, сподели той в ефира на телеизия „ Россия-24 “ в отговор на въпрос за ситуацията в региона на Бахмут.

По думите му украинските войски постоянно подхващат безуспешни опити да тестват позициите на съветските сили по фланговете в Бахмут.

Пушилин добави, че съветските сили доста са подобрили в последните дни позициите си на краснолиманското направление.

Запорожка област стана обект на вълна от съветски офанзиви през последното денонощие, заяви тази заран генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от ДПА.

Регистрирани са минимум шест офанзиви с ракети С-300, 33 въздушни удара и 45 ракети, изстреляни от реактивни системи за залпов огън, се споделя в изказване на украинския общоприет щаб.

" В резултат на съветските терористични набези са ранени цивилни и са нанесени вреди на жилищни здания, търговски обекти, административни здания и транспортни средства частна благосъстоятелност ", осведомят украинските сили.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде доказана по самостоятелен път.

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи през днешния ден в Телеграм, че анулира режима на антитерористична интервенция, въведен в съветската столица по отношение на дейностите от събота на частната военна компания " Вагнер ", съобщи Ройтерс.

Руски медии цитираха локалните централи на Федералната работа за сигурност във Воронежка и Московска област, съгласно които режимът на антитерористична интервенция в двете области е анулиран, съобщи Българска телеграфна агенция.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР