Украйна ще защитава източния си фронт от по-висока позиция в

...
Украйна ще защитава източния си фронт от по-висока позиция в
Коментари Харесай

Украйна се готви за кървава отбраната на Лисичанск

Украйна ще пази източния си фронт от по-висока позиция в град Лисичанск, откакто се отдръпна от прилежащия град Северодонецк, а Киев ще се опита да стабилизира обстановката, съобщи в събота пред " Ройтерс " началникът на украинската военна разследваща работа Кирил Буданов.

Русия попълня силите си с резервисти в границите на загадка готовност и е безсмислено да се надяваме, че Москва просто ще изчерпи войските си в тази война, уточни Кирил Буданов.

36-годишният началник на сенчестата Главна разследваща дирекция на министерството на защитата приказва в рядко изявление в Киев часове преди Русия да откри цялостен надзор над град Севердонецк, където украинските сили бяха бомбардирани в продължение на седмици.

Русия употребява тактиката, " която употребява в Мариупол: заличаване на града от лицето на земята. Предвид изискванията, удържането на защитата в руините и откритите полета към този момент не е допустимо. Затова украинските сили напущат, с цел да продължат отбранителните интервенции ", сподели Кирил Буданов.

Според него единственият път към успеха за Украйна е посредством чиста военна мощ, с цел да си върне цялата територия .

Стратегията е доста елементарна. Стабилизиране на обстановката. Получаване на нужното количество съоръжение и подготовка на нужното количество сили и средства за започване на контранастъпление за връщане на цялата ни територия - сподели той.

Той съобщи, че е спокоен за опцията Русия в последна сметка намерено да разгласи готовност, защото това би означавало водачът на Кремъл Владимир Путин да се изправи пред неуместни въпроси вкъщи .

Те в действителност се опасяват от това - това е главната причина, заради която мобилизацията се прави по прикрит метод, по-специално посредством потребление на " резервисти ", сподели той.

" Военните елементи, които участваха на 24 февруари, и същите тези военни елементи в този момент в множеството случаи са на втората, а в някои случаи даже на третата си група персонален състав ", сподели той.

Досега Москва се въздържа да свика обща военна готовност в границите на това, което назовава специфична военна интервенция в Украйна.

Буданов съобщи, че всяка контраатака ще зависи от разнообразни фактори, в това число от съществуването на добре оборудвана централизация на сили, което ще зависи от това дали Украйна ще получи помощ от задгранични сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР