Украйна ще започне да произвежда собствени бойни дронове на своята

...
Украйна ще започне да произвежда собствени бойни дронове на своята
Коментари Харесай

Украйна планира да започне масово производство на дронове

Украйна ще стартира да създава лични бойни дронове на своята територия. Това оповестява уеб сайтът, цитирайки разбор на Михаил Федоров - вицепремиер по нововъведенията, развиването на образованието, науката и технологиите. 

По неговите думи, това е " историческо решение, което може да форсира нашата победа и да развие пазара на ВПК в Украйна. "

" Смелите стопански и политически решения постоянно са били незаместим съставен елемент на успеха. Първата и Втората международни войни, Виетнам или Афганистан - при тези войни постоянно значими са били решителните дейности на държавните управления, които основават условия за насърчаване на отбранителната промишленост, които диверсифицират стопанската система и я трансферират към военните ", споделя Федоров. 

От материалът излиза наяве, че в петък държавното управление е приело решение за пускане на всеобщо произвеждане на дронове. Те ще се вършат сложно от всички украински отбранителни компании, а в плана вземат участие още Министерство на защитата, Министерство на стопанската система, Министерство на стратегическата индустрия и Държавната работа за специфични връзки. 

Основната част на решението е премахването на бюрократичните пречки пред производителите, тъй че новите технологии да бъдат допускани бързо в употреба, както и тяхната доставка до фронта да става по-бързо. 

Проектът се споделя " Army of Drones " и е част от по-голяма стратегия за поддръжка на вътрешния пазар в отбранителната промишленост. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР