Украйна ще трябва да се бори с последствията от настоящата

...
Украйна ще трябва да се бори с последствията от настоящата
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Украйна ще трябва да се бори с последствията от настоящата война в продължение на 100 години, заяви

" Украйна ще би трябвало да се бори с следствията от актуалната война в продължение на 100 години ". Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц на конференция в Берлин. Той направи и паралел с Втората международна война и Германия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5199
" Онези, които живеят в Германия, знаят, че бомбите, които падаха през Втората международна война, към момента се откриват и през днешния ден и бомбените паники не престават ", съобщи Шолц.

" Следователно, Украйна би трябвало да се приготви още в този момент да се бори в продължение на 100 години против последствията от тази война ", добави той. " Ние знаем, че последствията от такива войни са продължителни, всички бомби, които са пуснати в този момент, ще останат в земята дълго време ", акцентира Шолц и добави, че западните страни би трябвало да работят дружно за възобновяване на Украйна.

В  Германия към момента има доста неизбухнали бомби от Втората международна война, които се откриват най-често по време на строителни работи. Миналия декември да вземем за пример 250-килограмова бомба се взриви на строителен обект покрай гарата в Мюнхен и пострадаха четирима души, а железопътният трафик бе краткотрайно спрян.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер съобщи през днешния ден, че е отворен към концепцията да се употребяват замразени капитали на Руската централна банка (по силата на западните наказания против Русия), с цел да се помогне за възобновяване на Украйна.

Линднер сподели, че поддържа концепцията за полемика на интернационално равнище по тематиката за конфискуване на капиталите на Руската централна банка.

Миналата седмица ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел се разгласи за конфискуване на замразени съветски активи в Европейски Съюз за те да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна. А американският президент Джо Байдън прикани Конгреса през април да даде опция за конфискация на активи на съветски олигарси, блокирани в Съединени американски щати, с цел да бъдат те употребявани в интерес на Украйна. Канада поддържа тази концепция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР