Украйна ще получи до края на 2024 г. още 14

...
Украйна ще получи до края на 2024 г. още 14
Коментари Харесай

Украйна ще получи още 14 танка “Леопард 2” от западни партньори

Украйна ще получи до края на 2024 година още 14 бойни танка “Леопард 2 ”, договорката ще се финансира от Дания и Нидерландия, заяви вестник “Ханделсблат ”. Стойността на доставката е стотици милиони евро, само че не се показва съответна сума, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10778
Машините ще бъдат доставени и ремонтирани от “Райнметал груп ”, оповестява вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.  

Договорите за новата доставка към този момент са подписани и немското държавно управление взе участие, защото би трябвало да даде единодушието си за експорт на тези бойни машини в трета страна.

Първите от новите танкове би трябвало да бъдат доставени на украинските въоръжени сили през януари идната година, показва “Ханделсблат ”. До края на 2024 година би трябвало да бъдат трансферирани всичките 14 бойни машини, показало пред вестника лице, осведомено с процедурата. Дотогава “Райнметал ” ще е обновил получени от запасите на разнообразни страни консуматори “Леопард 2А4 ”.

“Ханделсблат ” напомня също по този начин, че “Райнметал ” желае да сътвори свои индустриални мощности в Украйна и по този метод компанията ще се трансформира в основен снабдител за украинската войска. В допълнение към “Леопард ” 1 и 2 компанията ще доставя на Киев бойни машини на пехотата ”Мардер ” и муниции.

Русия регистрира огромното значение на ролята на “Райнметал ”, отбелязва “Ханделсблат ”, и напомня, че някогашният президент Дмитрий Медведев е заплашил плануваните фабрики с заличаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР