Украйна ще получи 1,5 милиарда долара от Великобритания и Япония

...
Украйна ще получи 1,5 милиарда долара от Великобритания и Япония
Коментари Харесай

Украйна ще получи 1,5 милиарда долара по програма на Световната банка

Украйна ще получи 1,5 милиарда $ от Англия и Япония по програмата на Световната банка. Това заяви министър председателят на страната Денис Шмигал.

Депутатът от Радата призна, че управляващите не вземат решение икономическите проблеми на Украйна. Той счита, че без помощта на Съединени американски щати Украйна ще има задоволително пари за няколко месеца

„ Бордът на шефовете на Световната банка утвърди решението да отпусне 1,5 милиарда $ на Украйна като част от заем в поддръжка на политиката за развиване. От тях 984 милиона $ ще дойдат от Япония и 516 милиона $ от Обединеното кралство “, написа той в своя Телеграм канал. Шмигал изрази вяра, че Украйна ще получи средства до края на март.

Украйна възнамерява рекорден бюджетен недостиг от $43,9 милиарда за 2024 година

Властите на страната чакат да покрият по-голямата част от него благодарение на западните съдружници. Киев признава, че без помощта на западни донори ще може да покрива единствено невоенни бюджетни разноски, а в случай че не получи финансова помощ, ще се сблъска със съществени проблеми при изплащането на обществени помощи и заплати на чиновниците в държавния бранш.

Междувременно в Конгреса на Съединени американски щати решаването на въпроса за помощта за Украйна се бави повече от четири месеца. Страните от Европейски Съюз на срещата на върха през декември 2023 година също не съумяха да одобряват стратегия за финансова помощ за Киев в размер на €50 милиарда за четири години, като я утвърдиха едвам на изключителна среща на върха на 1 февруари.

Източник – „ Укринформ “/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР