Украйна ще изпрати допълнителни подкрепления към Бахмут, а руският военен

...
Украйна ще изпрати допълнителни подкрепления към Бахмут, а руският военен
Коментари Харесай

Украйна изпраща допълнителни подкрепления към Бахмут

Украйна ще изпрати спомагателни подкрепления към Бахмут, а съветският боен министър дефинира борбата за града като основна за офанзивата на силите му в Украйна.

Въпреки непрекъснатите спекулации, че съветските сили са все по-близо до заграждане на Бахмут, което да наложи евакуация на украинските му бранители, командването в Киев единомислещо е подкрепило изпращането на подкрепления. Това стана ясно от вечерно послание на президента Володимир Зеленски, представено от БНР.  

Битката за Бахмут продължава от месеци, като през последните седмици борбите към този момент са по улиците на самия град, който руснаците назовават Артьомовск. 

Овладяването му ще разреши продължение на офанзивата към украинските защитни линии в Донбас, съобщи през днешния ден съветският боен министър Сергей Шойгу. 

Според Киев единствено за последните 24 часа Русия е изгубила 1600 бойци в борбите, като тези данни не могат да бъдат без значение доказани.  

Същевременно украинските сили разкриха самоличността на покорен техен боец, видеоклип от чиято екзекуция провокира необятно неодобрение. Мъжът изрича известния девиз „ Слава на Украйна “ преди да бъде убит и наруган от мъже зад кадър. Неговото име е Тимофий Шадура, а Володимир Зеленски даде обещание убийците му да бъдат открити.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР