Украйна се присъедини към Кооперативния център за високи постижения по

...
Украйна се присъедини към Кооперативния център за високи постижения по
Коментари Харесай

Украйна стана част от Центъра по киберотбрана на НАТО

Украйна се причисли към Кооперативния център за високи достижения по киберотбраната на НАТО, оповестява ТАСС.

" Днес националният байрак на Украйна беше публично повдигнат в щаба на Центъра за високи достижения на НАТО за взаимна кибернетична защита в Талин, с което бе маркирано формалното присъединение на Украйна ", написаха в Туитър от украинското външно министерство.

През март съветският дипломат в Естония Владимир Липаев съобщи, че включването на Украйна в Центъра за взаимна киберотбрана на НАТО е опит за изнудване на Русия .
 През юли НАТО взема решение по какъв начин да пригоди Украйна към военните си стандарти
През юли НАТО взема решение по какъв начин да пригоди Украйна към военните си стандарти

Столтенберг чака съдружниците да реализират съглашение за многогодишна стратегия

Този ход " илюстрира проектите на Запада последователно да включи Украйна в системата на военното обмисляне против Русия и да я интегрира в инфраструктурата на НАТО ", предизвести той. По негови думи обаче присъединяване на Киев в тази конструкция не съставлява опасност за сигурността на Русия.

Създаден през 2008 година и със седалище в естонската столица Талин, Кооперативният център за високи достижения по киберотбраната на НАТО е мултинационална и интердисциплинарна конструкция, която провежда годишни интернационалните учения по отношение на въздействието на хакерските атаки върху сериозна инфраструктура в непознати страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР