Украйна се отнася топло България и към българското общество, което

...
Украйна се отнася топло България и към българското общество, което
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Радев предлага Украйна да застане на колене и да приеме, че няма да я има 

" Украйна се отнася топло България и към българското общество, което схваща какво прави Русия в Украйна. Президентът Радев обаче, предлага Украйна да застане на колене и да одобри, че няма да я има. Той не предлага мир, не предлага войната да се приключи, предлага да застанем на колене и децата ни да бъдат убивани. "  

Това съобщи в неделя пред бТВ съветникът на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк. С думите си той разяснява последното изявление на българския президент Румен Радев, в което той разгласи, че се надява, че България в никакъв случай повече няма да изпрати оръжие на Украйна. Постоянната теза на Радев е, че по този метод се удължава войната и че всички, които желаят да оказват помощ на атакуван Киев са " войнолюбци ". 

Подоляк акцентира, че Украйна " няма да капитулира, няма да загуби, няма да застане на колене ". 

" Всеки един президент, на всяка една страна би споделил това. Защото, в случай че това се бе случило на България, вероятно и българите щяха да пазят своите фамилии и деца ", продължи той. 

Разбира се, не бе подмината и тематиката за разкритието на немския вестник " Ди Велт ", че София е помогнала скрито при започване на войната на Киев, макар съпротивата на част от държавното управление на Кирил Петков.

На въпросът " би трябвало ли да се гордеем, че помогнахме на Украйна да се отбрани или би трябвало да се срамим, че не сме го създали намерено и гратис ", индивидът на Зеленски съобщи: 

" Ще кажа следното - вие сте страхотна страна, която в действителност доста ни оказа помощ. Вашият министър председател самичък ще реши по кое време е подготвен да приказва за това обществено. Не можем да приказваме за това поради партньорските ни връзки с другите страни. Даваме право историческата задача да бъде изпълнена от тях, а точно да опишат по кое време, по какъв начин и за какво са подкрепяли Украйна и на какъв стадий. Това, което касае България - мога да кажа следното: в най-тежките миг от войната, България в действителност доста оказа помощ на Украйна и ние вечно ще запишем това в нашите сърца. "

Подоляк обаче отхвърли да каже какво тъкмо е включвала българската помощ. 

Съветникът се обърна и към българските жители, които имат вяра на съветската агитация - че Украйна е убилава съветски деца в Донбас, че това война на Съединени американски щати против Русия, че украинците са фашисти, нацисти и впрочем изказвания на пропагандата. 

" Украйна е суверенна страна. Тук живеят нашите фамилии, нашите деца. Това е нашият дом. Нито е в Съединени американски щати, нито другаде в Европа, нито в България, включително не и в Русия. Нашият дом е този, който всеки ден е нападна от крилати ракети. Това са нашите домове, които всеки ден биват разрушавани. Нас ни убиват всеки ден. Застанете пред огледалото, погледнете себе си и отговорете за себе си на въпроса: по какъв начин вие ще реагирате, в случай че някой нахлуе в дома ви и стартира да ви убива. А за какво Русия направи това? Защото Русия по различен метод не може да живее. Тя не влага своите пари в личното си развиване, в личния си комфорт, в личните си хора. Русия постоянно е вложила своите пари в това да отиде някъде другаде и да унищожи някого. Русия по този начин е живяла постоянно.

/.../

Искам отново да подчертая, че ние умираме единствено за своята територия и по тази причина би било хубаво, когато ти погледнеш огледалото, обръщам се към всеки един жител на България, самичък да си отговориш. Ще се държиш ли по този начин, както украинците, в случай че си на тяхно място? Ние се отнасяме доста топло към България. Ние считаме, че е прелестна страна. И в най-трудния миг ни даде рамо. Историята ще постави всеки на мястото му. Русия ще бъде записана там с черна багра. Не заставайте до нея - в никакъв случай! "  

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР