Украйна се гордее и благодари на всички доброволци, които отидоха

...
Украйна се гордее и благодари на всички доброволци, които отидоха
Коментари Харесай

Зеленски в Деня на доброволеца: Вие достойно защитавате Украйна!

Украйна се гордее и благодари на всички доброволци, които отидоха да пазят страната си и сигурно ще победят.
Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в обява в " Telegram " в Деня на украинския доброволец, оповестява " Укринформ ", написа Факти.бг.

„ Хора с разнообразни специалности в предишното, с разнообразни житейски пътища и истории. Героични воини в този момент. И сигурно ще пристигна време, когато те ще станат украински спечелили. Украински доброволци [бойци], които, следвайки зова на сърцето си, се застъпиха за независимостта на нашата страна. И почтено пазят Украйна дружно с всички бойци от нашите Сили за защита и сигурност “, написа президентът.

Той сподели, че Украйна е признателна на всички, които са почувствали, че е време да станат войни.

Зеленски сподели, че Украйна се гордее с всеки, който побеждава за страната, и постоянно ще помни всички свои герои, дали живота си за свободата.

„ Слава на украинските доброволци [бойци]! Слава на Украйна! “ сподели Зеленски.

Комисарят по правата на индивида на Върховната Рада Дмитро Лубинец на собствен ред написа в своя канал в " Telegram ", че бойците-доброволци са взели оръжие и са се застъпили за отбрана на украинската страна не поради награди и оценки, а следвайки зова на сърцето си.

„ Хиляди украинци, застанали един до друг, правят героични подвизи от 2014 година насам, давайки най-ценното – живота си – за нашата самостоятелност и териториална целокупност “, сподели омбудсманът.

„ По време на пълномащабното навлизане, в ранните часове на 24 февруари, бойците-доброволци умишлено се причислиха към редиците на украинските въоръжени сили и териториалната защита. Сред тях има хора с разнообразни специалности - спортисти, лекари, учители, водачи, които са избрали личен път в битката против гневния зложелател. Сред бойците-доброволци има и чужденци, пристигнали от разнообразни страни, с цел да ни оказват помощ да победим страната-агресор ", написа Любинец.

Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, също поздрави украинските доброволци в обява във " Фейсбук ".

„ Всеотдайност. Решителност. И откровено предпочитание да защитят родината си. Всеки ден. Всяка секунда. Украинците показват на целия свят какво значи да си войник доброволец. Преди всичко в героични борби на фронтовата линия. Днес повече от всеки път всички сме обединени, борейки се за нашата самостоятелност “, написа Залужний.

Всяка година на 14 март Украйна отбелязва Деня на доброволеца . Датата е учредена от Върховната Рада на Украйна през 2017 година в чест на смелостта и героизма на бранителите на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

На 14 март 2014 година първите 500 бойци доброволци от отряда за самозащита на Майдана потеглиха от Площада на независимостта в Киев към подготвителната база в Нови Петровци, с цел да образуват първия доброволчески батальон за отбрана на Украйна от съветската експанзия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР