Украйна съобщи в неделя, че руските войски са по-активни в

...
Украйна съобщи в неделя, че руските войски са по-активни в
Коментари Харесай

Русия се съсредоточава в Бахмут. Регионалната библиотека в Херсон е ударена

Украйна заяви в неделя, че съветските войски са по-активни в региона на Бахмут . Известна научна библиотека в Херсон също е била ударена при съветски обстрел.

Новината идва ден откакто Украйна означи една година, откогато силите ѝ, както и на фона на високо напрежение в Киев, откакто беше обявено, че са били предотвратени първите от близо два месеца насам офанзиви с дронове против Киев.

Олександър Сирски , пълководец на източните сили на Украйна, сподели, че съветските войски се пробват да " възвърнат изгубените позиции " в региона на Бахмут в Донецка област. От месеци Бахмут е в центъра на тежки сражения, защото по северния и южния му фланг се организира украинска контраатака, а съветските сили към момента управляват самия град.

Говорителят на украинските сухопътни сили Володимир Фитьо сподели в ефирен ефир, че руснаците " сондират защитата " към Бахмут с вярата " да се опитат да щурмуват " регионите под украински надзор, само че не са постигнали " стратегически триумф ".

Радио Свободна Европа (RFE/RL) не може да удостовери без значение изказванията на двете страни за бойните дейности.

Украинският общоприет щаб заяви сутринта, че е отблъснал нападенията в Андреевка и на други места край Бахмут и води лични офанзиви против съветските сили южно от града. Украински източници упрекват съветската страна в съвсем ежедневни офанзиви против отвоюваните региони в Херсонска област на десния бряг на река Днепър.

Рано сутринта в неделя началникът на регионалната военна администрация Олександър Продукин сподели, че съветска въздушна офанзива е поразила районната библиотека " Хончар " в Херсон, която е прочут теоретичен център, като постройката е била съществено развалена. Прокудин добави, че няма потърпевши от гърмежа или от последвалия пожар.

Руските публични лица отхвърлят да са нанасяли удари по цивилни жители, макар съвсем непрекъснатите бомбардировки и нападенията с дронове по инфраструктурата и обитаемоте места по време на 20-месечната пълномащабна война.

В събота кметът на Киев Виталий Кличко сподели в Телеграм, че силите за противовъздушна защита са задействани и цивилните жители би трябвало да се укрият. Не се оповестява за потърпевши.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР