Украйна съобщи, че товарен кораб, превозващ зърно, е напуснал южно

...
Украйна съобщи, че товарен кораб, превозващ зърно, е напуснал южно
Коментари Харесай

Украински кораб със зърно напусна черноморското пристанище въпреки руската заплаха

Украйна заяви, че товарен транспортен съд, пренасящ зърно, е напуснал южно черноморско пристанище макар опасността на Русия да третира гражданските плавателни съдове там като евентуални военни цели.

Москва насочи предизвестието, откакто това лято се отхвърли от съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, с цел да се позволи морският експорт от Украйна. Но Киев сътвори морски кулоар, който няколко товарни кораба използваха.

" Корабът " Resilient Africa " с 3000 тона пшеница е напуснал пристанище Черноморск и се насочва към Босфора ", съобщи министърът на инфраструктурата Олександър Кураков в обществените мрежи, представен от Агенция Франс Прес.

Той посочи, че корабът е влезнал в украинското пристанище няколко седмици по-рано по новосъздадения кулоар, дружно с още един транспортен съд, който съгласно Кураков скоро ще отплава за Египет.

През юли Русия провали основната договорка, която гарантираше безвредно прекосяване на зърнени товари от три украински пристанища, и ускори офанзивите против пристанищната инфраструктура на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР