Украйна съобщи, че е унищожила руски военен кораб в Черно

...
Украйна съобщи, че е унищожила руски военен кораб в Черно
Коментари Харесай

Украйна отново порази руски кораб в Черно море

Украйна заяви, че е унищожила съветски боен транспортен съд в Черно море край Кримския полуостров.


Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 година и е дом на съветския Черноморски флот, е обект на интензивни набези от украински безпилотни самолети и ракети, което слага Русия в отбранителна позиция.

" През нощта беше погубен противников ракетен корвет ", се споделя в онлайн изказване на украинското военно разузнаване. Русия не направи неотложен коментар.

Украинската организация назова кораба " Ивановец " (клас „ Тарантул “) и съобщи, че цената му доближава 70 млн. $.

В оповестения от нея видеозапис с нощно виждане, за който се твърди, че демонстрира нападението, се вижда по какъв начин дребен кораб се доближава към съветския транспортен съд, последван от огромна детонация, а по-късно военният транспортен съд стартира да се прекатурва и потъва.

Киев заяви, че това се е случило покрай езерото Донузлав - езеро, което се влива в Черно море на западния бряг на Крим.

Украйна също по този начин съобщи, че съветската интервенция по търсене и избавяне след нападението е била " несполучлива ".

Докато Москва не направи неотложно изказване, съветски акаунт в Telegram, обвързван с армията, съобщи, че Украйна е атакувала в региона с девет морски дрона през нощта.

" Четири от тях са били открити от съветски моряци, патрулиращи на Донузлавското езеро. Те откриха огън по тях ", се споделя в известието, като се прибавя, че една лодка е " развалена ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР