Украйна съобщи, че е унищожила ракетен катер на руския Черноморски

...
Украйна съобщи, че е унищожила ракетен катер на руския Черноморски
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е унищожила руски военен кораб край Крим

Украйна заяви, че е унищожила ракетен катер на съветския Черноморски флот, който е патрулирал край крайбрежията на полуостров Крим, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега няма формален коментар от съветска страна и не се оповестява за вреди по някой от съветските катери, само че канал в Телеграм, непосредствен до съветската войска, заяви за " развален " кораб.

Украинското военно разузнаване (ГУР) заяви, че сполучливо е " потопило " ракетния катер " Ивановец " в региона на езерото Донузлав, на западния бряг на Крим. Плавателният съд е " патрулирал в морето " наоколо до езерото, съобщи Андрий Юсов, представител на службата.

Построеният през 1989 година 56-метров катер е оборудван с четири свръхзвукови системи за изстрелване на противокорабни крилати ракети " Москит ", съгласно уеб страницата на съветския Черноморски флот. 

" Поради редица директни удари по корпуса съветският транспортен съд е получил повреди, които вършат придвижването невероятно - " Ивановец " е потопен ", заяви ГУР в Телеграм.

Службата съпровожда това известие с видеоклип, на който се вижда по какъв начин корабът се взривява в зрелищно огнено кълбо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР