Украйна сама решава кога ще има условия за преговори за

...
Украйна сама решава кога ще има условия за преговори за
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна ще определи условията за мирните преговори

Украйна сама взема решение по кое време ще има условия за договаряния за преустановяване на войната с Русия, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като акцентира, че Алиансът не е трансформирал позицията си, заяви Си Ен Ен.


" Украинците и единствено украинците са тези, които могат да вземат решение за това по кое време ще има условия за договаряния. Те са тези, които могат да вземат решение, което да е задоволително ", сподели Столтенберг.

Говорейки на конференция в норвежкия град Арендал, той добави, че ролята на НАТО е да поддържа Украйна.

Генаралният секретар направи тези мнения, откакто по-рано началникът на щаба му Стян Йенсен съобщи, че в последна сметка може да се наложи Украйна да отстъпи територия на Русия като част от съглашението за преустановяване на войната. По-късно Йенсен съобщи, че съжалява за това изказване.

" Политиката на НАТО не се е трансформирала - ние поддържаме Украйна ", акцентира Столтенберг.

На срещата на върха предишния месец НАТО съобщи, че Украйна ще бъде поканена в Алианса, когато " членовете се съгласят и изискванията са изпълнени ", както и че страната има право да избере своя път без значение от Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че въпреки резултатът от срещата на върха да е добър, би било идеално Киев да получи поканата незабавно.

Западните съдружници на Киев образоват хиляди украински бойци и Украйна е мощно подвластна от техните оръжия в битката против съветските сили, които започнаха нашествието през февруари 2022 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР