Украйна разкритикува изявлението на страните от Г-20 по повод руската

...
Украйна разкритикува изявлението на страните от Г-20 по повод руската
Коментари Харесай

Киев срещу декларацията на Г-20: Не е повод за гордост

Украйна разкритикува изказването на страните от Г-20 във връзка съветската инвазия. Всъщност в компромисната декарация Русия не е посочена.

Участниците в срещата в Ню Делхи подписаха декларация, в която се осъжда потреблението на мощ за териториални придобивки, само че поименно Русия и нашествието й не се загатват.

В документа се загатва " войната в Украйна " и написа единствено, че " всички страни “ би трябвало " да се въздържат от опасността или потреблението на мощ, с цел да търсят териториални придобивания и против териториалната целокупност и суверенитета на която и да е страна “.

По този мотив представителят на Министерството само че външните работи на Украйна Олег Николенко сподели, че Групата на Г-20 няма с какво да се гордее, предава БНР.

За съпоставяне предходната година в Бали Г-20 цитира резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща " най-категорично експанзията на Руската федерация против Украйна ".

Още преди срещата беше ясно, че международната тематика № 1 за войната ще попречва съдействието сред най-големите стопански системи. Сред страните там са такива, които доставят на Украйна пари, муниции и въоръжение - като Съединени американски щати, страните от Европейски Съюз и Англия, по този начин и подкпепящи Москва като Китай. Член на групата е и самата Русия.

В Индия обаче не дойдоха нито Владимир Путин, за който това бе изцяло предстоящо, нито китайският президент Си Дзинпин.

Всъщност организацията към този момент наброява 21 страни, откакто и Африканският съюз беше включен в нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР