Украйна разчита на финансова помощ от своите западни партньори, но

...
Украйна разчита на финансова помощ от своите западни партньори, но
Коментари Харесай

Украйна получи транш от 1,5 млрд. долара финансиране по програма ...

Украйна разчита на финансова помощ от своите западни сътрудници, само че задграничното финансиране понижа през първите два месеца на тази година, а пакетът от военна и финансова помощ на Съединени американски щати остава блокиран от републиканците в Камарата на представителите в продължение на месеци, напомня организацията.

 

По думите на Шмигал новият пакет от помощта на Световната банка е финансиран от Англия и Япония.

" 984 млн. $ идват от Япония и 516 млн. $ от Обединеното кралство. Средствата ще покрият бюджетните разноски за обществени и филантропични потребности и реорганизация ", означи украинският министър-председател в обществената платформа " X ".

 

По-рано през март Украйна получи първия транш в размер на 4,5 милиарда евро от помощта по стратегия за мостово финансиране на Европейския съюз.

Киев изразходва по-значителната част от личните си доходи, с цел да финансира отбранителните си старания, откогато Русия нахлу в нейната съседка през февруари 2022 година, оставяйки Украйна мощно подвластна от финансиране от западните сътрудници за покриване на обществените си разноски.

 

" Ефективната работа на държавното управление, дружно с навременната поддръжка от сътрудниците, ни разрешава да поддържаме стабилността на финансовата система даже във времена на пълномащабна експанзия и всекидневен гнет от страна на Руската федерация ", разяснява финансовият министър Серхи Марченко. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР