Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои

...
Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна променя военната тактика, преминава към отбрана в някои райони

Украйна трансформира военната си тактичност, минава към защита в някои региони и продължава с нападателни интервенции в други, съобщи Михайло Подоляк, консултант на украинския президент, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Подоляк съобщи в обява в приложението " Екс ", че държавното управление в този момент е концентрирано върху увеличение на вътрешното произвеждане на оръжие и ускорение на договарянията с сътрудници за увеличение на военните доставки.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски организира всекидневно конферентно заседание, на което получи отчети от разузнаването и фронта, заяви Укринформ. Държавният глава заяви за това в канала си в Teлеграм.

" Продължава осъществяването на значими съглашения в региона на защитата с нашите сътрудници. Получихме ракети за съществуващите системи за противовъздушна защита и нови, съвременни зенитни системи. Благодарен съм на нашите другари ", съобщи Зеленски.

Според него дават резултати и напъните за увеличение на вътрешното произвеждане на оръжия. По думите му за първи път Украйна е достигнала производството на шест гаубици за месец. Зеленски също по този начин уточни, че коридорът за експорт на украинско зърно продължава да действа.

За обстановката на фронта украинският президент уточни, че в регионите на Бахмут и Авдеевка армията води отбранителни интервенции, а на юг работят офанзивно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР