Украйна потвърди загубата на Волноваха, малък град между Донецк и

...
Украйна потвърди загубата на Волноваха, малък град между Донецк и
Коментари Харесай

Украйна потвърди загубата на Волноваха. Путин разреши на руснаците да купуват златни кюлчета

Украйна удостовери загубата на Волноваха, дребен град сред Донецк и Мариупол. Според украинските управляващи по време на нападението градът е на процедура заличен от лицето на земята.

- Най-после проработи " зеленият кулоар " за евакуация на цивилни в Мариупол, съобщи съветската редакция на Би Би Си. От 400-хилядния град, в който предходните опити за гражданска евакуация се провалиха, към този момент са се евакуирали няколко десетки коли.

„ Към 1300 година имаме фактически удостоверение за фактическото съблюдаване на режима на тишината в посока на филантропичния кулоар за частен превоз по маршрута Мариупол (изход към с. Мелекино – с. Портовское – с. Мангуш – Бердянск – Запорожие)... Към момента прекосяването на контролно-пропускателни пунктове не основава проблеми “, оповестява представител на локалните управляващи.

„ Но това е единственият кулоар, който има публично утвърждение и действително работи през днешния ден “, добави служителят.

- Руският президент Владимир Путин подписа закон, който разрешава на упълномощени банки да продават златни кюлчета на физически лица против задгранична валута. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация. Преди това управляващите ограничиха тегленето на пари в брой от валутните сметки и не разрешиха търговията с валута в обмен бюрата като мярка против по-нататъшното дестабилизиране на рублата.

Купуването на кюлчета се предлага като опция на валутните сметки за хората, които имат свободни средства във валута.

- Путин подписа закон, допускащ задграничните самолети, наети от съветски самолетни компании, да бъдат регистрирани като благосъстоятелност на самолетните компании, които ги употребяват. Това заяви осведомителната организация ТАСС в понеделник.
Санкциите, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, дават на лизинговите компании до 28 март да се освободят от покупко-продажбите с съветски самолетни компании. Почти 780 самолета са наети от съветски самолетни компании, в това число 515 от задгранични лизингодатели. Най-големият лизингодател в света, основаният в Дъблин AerCap, има най-вече самолети, наети от съветски превозвачи - 152, напомня Ройтерс.

- Броят на бежанците, избягали от Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари т.г. набъбна до над 2.8 милиона, демонстрират данните на Организация на обединените нации в понеделник, в това, което се трансформира в най-бързо растящата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война.
Според Европейски Съюз те могат да доближат до 5 млн. - 10% от популацията на Украйна, и даже да надвишават тази цифра, написа Ройтерс.

Милиони хора са разселени и навътре в Украйна, като доста от тях са евакуирани единствено до по-спокойните западни райони, в това число в градове като Лвов. Към бягащите хора се причисляват и украинци, живеещи в считаните до момента за сигурни западни елементи на страната, откакто в неделя съветската авиация нападна град Яворив наоколо до полската граница.

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели на конференция с сътрудниците си от Украйна и Литва, че офанзивата покрай полската граница демонстрира, че Русия желае " да сътвори суматоха измежду цивилното население ".

- Деветдесет деца са убити и над 100 ранени в Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари, заяви украинската основна прокуратура в понеделник.
" Най-много жертви са дадени в Киев, Харков, Донецк, Чернигов, Суми, Херсон, Николаев и Мариупол ", се споделя в известието.
Според управляващите на източното пристанище Мариупол над 2500 мирни поданици са починали при бомбардировките на града, който е под блокада от две седмици, и популацията му е без ток, отопление и прясна вода.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР