Исторически наводнения връхлетяха Южна Бразилия в началото на този месец,

...
Исторически наводнения връхлетяха Южна Бразилия в началото на този месец,
Коментари Харесай

Бразилия още се бори с последиците от опустошителните наводнения

Исторически наводнения връхлетяха Южна Бразилия при започване на този месец, унищожавайки всичко по пътя си. Наводненията взеха над 150 жертви и оставиха повече от 500 000 бразилци разселени. Учените приписват това невиждано опустошение на композиция от метеорологични условия, всички повлияни от изменението на климата, споделя Voice of America (VOA).

Опустошен след наводненията е дребният град Крузейро до Сул в Южна Бразилия, близо до аржентинската граница. Наводненията са помели къщи и здания за броени дни.

Жители си спомнят, че в града е имало асфалт, къщи, клиники, месарница, пазар, а в този момент всичко е изчезнало. Разказват, че за тях е доста тъжно да виждат какво е останало от домовете им след наводненията. Те споделят, че са претърпели доста хубави моменти и е прочувствено за тях да се разделят с домовете си.

Бразилското държавно управление споделя, че доста региони не могат да бъдат възобновени заради нараснал риск от рискови метеорологични феномени.

Жителите наподобява са наясно, че ще минат години, преди животът да се върне към естественото, в случай че въобще някога прави.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР