Украйна получи поредната партида тежки оръжия от Германия. Става дума

...
Украйна получи поредната партида тежки оръжия от Германия. Става дума
Коментари Харесай

Германия изпрати на Украйна ракетни системи за залпов огън Mars II

Украйна получи следващата партида тежки оръжия от Германия. Става дума за ракетни установки Марс II и самоходни гаубици. Това заяви министърът на защитата Кристине Ламбрехт, предава Ди Велт. Тя означи, че към този момент е планувано даването и на други системи.

" Обещаните многоцелеви ракетни установки Mars II и самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000 са доставени. Ние държим на думата си ", сподели Ламбрехт.

Вчера украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че първите три самоходни зенитни оръдия " Гепард " и няколко десетки хиляди боеприпаса за тях са пристигнали от Германия.

Украйна ще получи от Бундесвера общо 30 системи Gepard с муниции. А от запасите на Бундесвера към този момент са пристигнали три ракетни установки за залпов огън Mars II и 10 самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000.

Пристигането на оръжия от Германия в Украйна беше доказано от ръководителя на президентската канцелария Андрий Ермак. " РСЗО Марс II към този момент бяха предадени на Украйна от нашите немски съдружници ", сподели той.

Артилерийско-ракетният комплекс Mars II може да изстрелва ракети с разнообразни режими на деяние, като да вземем за пример ракети с GPS ръководство или ракети за мятане на мини за блокиране на терена. Стартовите батареи са снабдени с 12 ракети, инсталирани на верижни транспортни средства, които могат да се движат със скорост 50 км/ч.

Ламбрехт добави, че в допълнение към тези оръжейни системи през септември Украйна ще получи артилерийски радар вид " Кобра ", който ще разреши на немските артилерийски системи да работят още по-бързо и по-точно.

" Договорът към този момент е подписан и в този момент ще стартира образованието на украинските военни за работа с тази комплицирана система ", сподели тя.

Според Ламбрехт до няколко дни ще стартира и образованието за обещаната зенитно-ракетна система Iris-T SLM. През есента компанията производител ще може да достави чисто нови такива в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР