Украйна отхвърли призивите на Москва украинските сили в пристанищния град

...
Украйна отхвърли призивите на Москва украинските сили в пристанищния град
Коментари Харесай

Украйна отказа да предаде Мариупол на руските сили

Украйна отхвърли апелите на Москва украинските сили в пристанищния град Мариупол да се предадат. На собствен ред тя изиска от Русия да отвори филантропични коридори в обсадения град, заяви украинският вицепремиер Ирина Верещук.

В момента жителите на Мариупол са изправени пред филантропична рецесия. Заради обсадата на града те разполагат с малко храна, вода и електрическа енергия. Пристанищният град претърпя едни от най-тежките бомбардировки от началото на съветската инвазия в страната.

„ Не може да става и дума за капитулация. Вече сме уведомили съветската страна за това “, сподели Верещук, представена от „ Украинска истина “.

Властите в Украйна оповестиха, че през вчерашния ден над 7000 души са били евакуирани от украинските градове през филантропични коридори. Повече от половината от тях са поданици на Мариупол.

Това е 26-ия ден от войната в Украйна, която стартира предишния месец, откакто съветският президент Владимир Путин стартира „ военна интервенция “ в страната.

Междувременно договарянията сред двете страни ще продължат през днешния ден, заяви Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски

В обръщения към Народното събрание на Израел Зеленски прикани Израел да поддържа страната му, като акцентира помощта на премиера Нафтали Бенет като медиатор в договарянията с Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР