Украйна отхвърли предложението на Москва за хуманитарни коридори към Русия

...
Украйна отхвърли предложението на Москва за хуманитарни коридори към Русия
Коментари Харесай

Киев отхвърли предложение на Москва за хуманитарни коридори към Русия и Беларус

Украйна отхвърли предлагането на Москва за филантропични коридори към Русия и Беларус, съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук. „ Това не е допустим вид “, сподели тя, откакто Русия предложи прекосяването на цивилни жители от Харков, Киев, Мариупол и Суми.

„ Цивилните жители няма да отидат в Беларус и по-късно да се качат на аероплан за Русия “, добави Верешчук.

Припомняме, че по-рано съветската войска разгласи, че ще отвори няколко филантропични коридора и ще вкара режим на прекъсване на огъня за изтегляне на цивилни от украинските градове Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения, съобщи Франс прес.

Министерството на защитата на Русия заяви в официално съобщение, че това ще стане в 10 часа московско (9 часа киевско) време. Коридорите ще бъдат отворени по персонално гледище на френския президент Еманюел Макрон и поради актуалната обстановка в тези градове, се споделя в текста, представен от Ройтерс.

Според картите, оповестени от РИА Новости, коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще имат само кулоар, който води до Русия. Коридорите от Мариупол и Суми ще водят до други украински градове и до Русия. Тези, които желаят да изоставен Киев, ще могат да бъдат превозени по въздух до Русия, сподели министерството.

Две планувани евакуации от Мариупол и прилежащия град Волноваха, се провалиха преди два дни, откакто и двете страни се упрекнаха взаимно, че не са спазили режима на прекъсване на огъня.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР