Украйна обяви днес, че си е върнала от руските сили

...
Украйна обяви днес, че си е върнала от руските сили
Коментари Харесай

Украйна се похвали с нова отвоювана територия

Украйна разгласи през днешния ден, че си е върнала от съветските сили село Андреевка, ситуирано южно от разрушения град Бахмут на източния фронт, по една от осите на сложната контраатака, провеждана от месец юни насам от войските на Киев, съобщи Франс прес.

„ Андреевка е наша “ , написа в Telegram украинският зам.-министър на защитата Хана Маляр. Тя добави, че боевете в този бранш не престават, както и в близките райони близо до Бахмут.

На северния фронт врагът се пробва да си върне изгубени позиции. На южния фронт напредваме, добави Маляр, говорейки за бранша покрай Бахмут.

Битката за Бахмут – най-продължителната и най-смъртоносната по време на войната, продължи повече от година. През май Москва разгласи, че е превзела града, опустошен вследствие на сраженията и бомбардировките.

От началото на юни украинската войска организира мудна контраатака, целяща отбиване на съветските войски по южното и източното направление, само че се сблъсква с мощни окопни отбранителни линии, минни полета и противотанкови клопки.

До момента контраофанзивата е довела единствено до отвоюването на няколко села, само че през последните седмици украинският напън се ускори, по-специално на южния фронт, със завладяването на село Роботине, по направлението към град Токмак, значима логистична точка за съветските сили.

В понеделник Украйна към този момент разгласи „ триумфи “ на южния и на източния фронт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР