Украйна обвини властите в Сърбия, че правят бизнес от пролятата

...
Украйна обвини властите в Сърбия, че правят бизнес от пролятата
Коментари Харесай

Вижте коя е единствената държава в Европа с открито небе за Русия

Украйна упрекна управляващите в Сърбия, че вършат бизнес от пролятата украинска кръв в резултат на съветската експанзия, съобщи БГНЕС. 

" Сръбската самолетна компания " Air Serbia " удвои полетите си до Москва през последните дни в миг, когато всички европейски авиопревозвачи вкараха наказания против Москва и когато Европейския съюз затвори небето си за всички съветски самолети ", сподели украинският заместник-министър на външните работи Емине Джепар и добави: Сърбия е единствената страна в Европа с намерено небе за Русия. " Напълно неприлично е за една страна да прави пари от кръвта на хората, още повече от една страна претендент за Европейски Съюз ", написа още Джепар.

Сърбия не е член на Европейски Съюз и отхвърли да наложи наказания против Русия, само че нейните самолети са свободни да пресичат въздушното пространство на Европейски Съюз. Това направи балканската страна " единственият европейски въздушен кулоар, останал отворен за Русия “, съгласно компанията за разбор на пътувания ForwardKeys. Капацитетът на самолетните компании сред Русия и Сърбия се е нараснал с 50% през първата седмица на март в съпоставяне със седмицата преди съветските танкове да влязат в Украйна, заяви ForwardKeys.

Капацитетът се чака да бъде повишен още през идващите седмици, съгласно компанията. " Най-забележителното е скоростта, с която Сърбия се трансформира в кулоар за пътешестване сред Русия и Европа “, сподели Оливие Понти, заместник-председател на ForwardKeys. Руснаците, идващи в Сърбия, пътуват към Европа, като водещите дестинации са Кипър, Франция, Швейцария и Италия. Руснаците също пътуват до Обединеното кралство, Словения, Австрия, Германия и Испания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР