Украйна обмисля възможността за транспортиране на селскостопанска продукция в рамките

...
Украйна обмисля възможността за транспортиране на селскостопанска продукция в рамките
Коментари Харесай

Украйна обмисля транспортирането на зърно през България и Румъния

Украйна обмисля опцията за превозване на селскостопанска продукция в границите на зърнената договорка през териториалните води на Румъния и България. Това разгласи посланикът на Киев в Турция Василий Боднар, предава РБК-Украйна.

С отдръпването си от Черноморската самодейност за експорт на зърно, Русия отдръпна гаранциите за сигурността на корабоплаването в района. Предвид това мнозина се притесняват, че съветските сили може да прибегнат до обстрел на пристанищната инфраструктура. Според Бондар може би руснаците няма да изпълнят всички закани, които насочат. Опасността обаче остава, предизвести той.

В същото време посланикът увери, че Украйна е основала подобаващ фонд за гарантиране на тези опасности, само че има избрани условия.

" Имаме опция и за привличане на кораби и компании. От наша позиция това може да се осъществя и без този маршрут, който към този момент е контрактуван, а през териториалните води на Румъния и България. Това също е допустимо алтернатива за минимизиране на рисковете “, изясни дипломатът, представен от " Фокус ".

В същото време Боднар акцентира, че би трябвало да има отговорност на интернационалната общественост. " Това е належащо, с цел да се помогне, от една страна, на Украйна да реализира подобен сюжет, а от друга, да се окаже напън върху Русия, с цел да се предотвратят възможни офанзиви ", счита той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР