Украйна няма да скъса дипломатическите си отношения с Беларус, но

...
Украйна няма да скъса дипломатическите си отношения с Беларус, но
Коментари Харесай

Украйна ще направи пауза в дипломатическите отношения с Беларус

Украйна няма да скъса дипломатическите си връзки с Беларус, само че "ще постави на пауза " развиването им, до момента в който обстановката в прилежащата страна се стабилизира. Това заяви през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от ТАСС.

"Не скъсваме връзките с Беларус, слагаме на пауза подготовката и провеждането на публични срещи сред нашите страни. За разкъсване на дипломатическите връзки обаче няма никакви учредения, не се каним да прибегнем до тази стъпка ", съобщи Кулеба на конференция.

"Украйна синхронизира позицията си за обстановката в Беларус с Европейски Съюз и Съединени американски щати. Не се месим във вътрешните работи на Беларус, с цел да избере народът й самичък пътя за своето развиване ", сподели украинският външен министър.

Кулеба не отговори на въпрос дали формален Киев признава резултатите от президентските избори в Беларус на 9 август, след които Централната изборна комисия разгласи за победител настоящия държавен глава Александър Лукашенко. "Комплексно обаче изборните резултати имаха основни недостатъци и не дават отговор на стандартите в тази сфера ", означи Кулеба. Той напомни, че Украйна е подкрепила позицията на Европейски Съюз за президентските избори в Беларус.

В неделя украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред телевизия Евронюз, че на мястото на Лукашенко би склонил на повторни избори. В отговор представителят на беларуското министерство на външните работи Анатолий Глаз сподели, че Беларус няма потребност от "изтърканите препоръки " на украинското управление и би желала да усети поддръжка и внимание, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР