Украйна многократно е искала от Русия да й предаде телата

...
Украйна многократно е искала от Русия да й предаде телата
Коментари Харесай

Украйна: Русия отказва да предаде телата на жертвите на самолетната катастрофа

Украйна неведнъж е желала от Русия да й съобщи телата на десетки военнопленници, които съгласно Москва са починали при свалянето на съветски военнотранспортен аероплан от украинските сили, само че Русия отхвърля, съобщи чиновник на украинското разузнаване, съобщи Асошиейтед прес.

Андрий Юсов, представител на украинското военно разузнаване, повтори късно нощес по малкия екран апела на Украйна за интернационално следствие на злополуката от 24 януари, което да откри дали самолетът е превозвал оръжия или пасажери дружно с екипажа.
Русия и Украйна си размениха обвинявания по отношение на злополуката, като Москва упрекна Киев, че е умъртвил личните си хора, а Украйна отхвърли изказванията на Москва като " необуздана съветска агитация ".

Киев нито е удостоверил, нито е отрекъл, че неговите сили са свалили съветския Ил-76 , а изказванието на Русия, че при злополуката са починали украински военнопленници, не може да бъде без значение тествано, отбелязва АП. Украински публични лица подчертаха, че Москва не е поискала съответен сектор от въздушното пространство да бъде обезопасен за избран интервал от време, както се е случвало при предходни замени на пленници.

Някои оценки на западното разузнаване допускат, че самолетът е бил свален с украинска ракета, макар че не могат да потвърдят съществуването на военнопленници на борда.

Френски боен чиновник съобщи пред AП, че Париж е стигнал до заключението, че украинските сили са употребявали батарея ракети земя-въздух " Пейтриът ", с цел да смъкват съветския Ил-76, като са стреляли от разстояние към 50 км.

Служителят, който приказва при изискване за анонимност, съобщи, че украинската батарея явно е съумяла да остане скрита, до момента в който се е приближавала към задачата, и по-късно е присъединила радарите си " за задоволително време, с цел да нанесе удар ".

Друг западен чиновник също съобщи, че самолетът е свален от " ракетен удар, а вследствие на някаква механична щета ", и е съвсем несъмнено, че ракетата е изстреляна от украинска територия. Служителят съобщи, че " към момента не е ясно " дали е превозвал украински военнопленници.

Говорителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи през днешния ден пред организация РИА Новости, че Кремъл не е получавал украинско искане за предаване на телата.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР