Украйна иска съдействие за Азовстал. Страната заяви, че ООН трябва

...
Украйна иска съдействие за Азовстал. Страната заяви, че ООН трябва
Коментари Харесай

Украйна: ООН трябва да се намеси като инициатор и гарант на хуманитарен коридор от Азовстал

Украйна желае подпомагане за " Азовстал ". Страната съобщи, че Организация на обединените нации би трябвало да се намеси като основател и поръчител на филантропичен кулоар за извеждане на гражданските лица от обсадения цех за стомана в Мариупол, последния бастион на украинските войски в пристанищния град, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на украинския вицепремиер Ирина Верешчук в чат приложението Телеграм съветското известие за отваряне през днешния ден на " филантропичен кулоар " за овакантяване на завода " Азовстал " не е в съгласие с Украйна. Верешчук добави, че затова Киев не счита този кулоар за безвреден и съобщи, че Русия преди е нарушавала сходни съглашения за евакуационни направления.

Според украинските управляващи на територията на голямото стоманодобивно дружество се се приютили към 1000 цивилни.

Тази седмица се чака генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да посети Русия и Украйна. Верешчук прикани той да стане " основател и поръчител " на филантропичен кулоар за овакантяване на " Азовстал ", както и представители на Обединените народи и Червения кръст да съпроводят възможните евакуиращи се.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР