Украйна иска да повиши ефективността на системата за противовъздушна отбрана

...
Украйна иска да повиши ефективността на системата за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

В Северна Украйна ще бъде увеличен броят на мобилните групи за ПВО

Украйна желае да увеличи успеваемостта на системата за противовъздушна защита в северната част на страната, като усили броя на мобилните огневи групи. Това съобщи командващият на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна Сергей Наев.

“В северната оперативна зона, взаимно с началниците на районните военни администрации, се подхващат ограничения за увеличение на броя на мобилните огневи групи. Това е належащо, с цел да се увеличи успеваемостта на системата за противовъздушна защита ”, написа той в своя Telegram канал.

По думите на Наев броят на мобилните групи ще бъде повишен, в това число и за отбрана на енергийните обекти.

На север и северозапад Украйна граничи с Беларус, дължината на общата граница е 1084 км. Представителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрей Демченко постоянно осведоми, че обстановката там остава постоянна. Въпреки това украинските елементи основават изкопи и бариери, а също по този начин правят наблюдаване благодарение на безпилотни летателни апарати. Миналия ноември украинските управляващи оповестиха, че към този момент са построили към 3 км стоманобетонна ограда на границата с Беларус във Волинска област. През юли тази година Наев разгласи проекти за по-нататъшно подсилване на позициите и инженерните бариери във Волинска, Житомирска и Ривненска области.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР