Украйна иска да получи от Руската федерация списък на всички

...
Украйна иска да получи от Руската федерация списък на всички
Коментари Харесай

Украйна иска списък с насила депортираните от Русия граждани

Украйна желае да получи от Руската федерация лист на всички украинци, които са били принудително депортирани от Мариупол.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи това във видеообръщение, разяснявайки известието за плануваното разкриване на офис на Международния Червен кръст в Ростов на Дон.

" Официално се обърнахме към ръководителя на тази организация Петер Маурер с искане да получим от Руската федерация лист на всички наши жители, които са били принудително депортирани от Мариупол, с цел да им осигурим безвредно завръщане в Украйна ", сподели Верешчук.

По данни на украинското външно министерство съветската войска към този момент е депортирала наложително към 6000 поданици на Мариупол в съветски лагери - филтри, с цел да ги употребява като заложници за политически напън върху Украйна.

Русия от време на време оповестява за евакуирани от жители от териториите с бойни дейности, а още преди самото пускане на бойните дейности Руската федерация сътвори организация за жителите от двете сепаратистки републики Донецк и Луганск, които са и с съветски паспорти. Вчера Михаил Мизинцев, началник на съветския Национален център за ръководство на защитата, съобщи, че от началото на интервенцията Русия е евакуирала близо 420 000 души от Донбас и Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР