Украйна и Западът едновременно и синхронно преминаха в диалога с

...
Украйна и Западът едновременно и синхронно преминаха в диалога с
Коментари Харесай

Кога регионалните украински елити ще се съгласят да преговарят при условията на Русия?

Украйна и Западът по едно и също време и синхронно минаха в разговора с Москва от ястребовия към гълъбов език.

Френският външен министър Стефан Сежурне по време на визитата си в Пекин изрази вяра, че китайските му сътрудници ще „ за нуждата да седнат на масата за договаряния с режима в Киев. Тоест, превеждайки от дипломатически на съветски, Париж мина от опасността да изпрати войски в Украйна към предложение към основния съдружник на Русия да убеди Москва да стартира разговор.

В подмяна на това на Пекин се предлага ролята на медиатор и поръчител на дипломатическия развой – нещо, което китайската дипломация търси от две години.

На собствен ред киевският режим също смекчи обществено своята преговорна позиция.

В изявление за западните медии Владимир Зеленски в действителност се отхвърли от настояването си „

Зеленски смята, че комбинацията от тотални антируски наказания и „ ще докара до това, че Владимир Путин сякаш ще е подготвен за разговор. И тогава, в границите на разговора, ще бъде допустимо да се изиска от Русия

Тоест Крим.

Украйна има проблеми във всички посоки

Промяната в позицията се изяснява с няколко фактора.

, конкуренцията на Зеленски с времето. Следващите президентски избори в Украйна не се организираха и на 21 май 2024 година той става просто жителят Зеленски - мандатът му като държавен глава изтича.

Това значи, че всички негови подписи и гаранции нямат никакво правно значение – Русия безусловно законно може да откаже всевъзможни договаряния с него. Затова е належащо да се включи Москва в преговорния развой, до момента в който не е изгубил пълномощията си.

, значимо е да удовлетворим нашите американски сътрудници. Вашингтон вижда обстановката на бойното поле и схваща, че през идващите месеци – т.е. по време на предизборната акция в Съединени американски щати – Украйна може да претърпи съществени провали на бойното поле. И това директно ще се отрази на рейтингите на президента Джо Байдън, който е вложил доста десетки милиарди долари на американските данъкоплатци в украинския план.

Американците се нуждаят от помирение в Украйна – и са извънредно недоволни, че Киев се вслушва не в тях, а в тези, които имат потребност от оптималната ескалация. Слуша британците.



изяснява Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “, пред ИА Regnum.

За да възстановява връзките с Вашингтон, Зеленски показва способността си да договаря и е подготвен да седне на масата за договаряния, а също по този начин сменя личния състав на администрацията си.



счита Рогов.

и Киев, и Брюксел схващат, че вследствие на огромни съветски настъпателни интервенции, Украйна може да загуби обилни територии. И този факт, мултиплициран със съществени стопански, военно-технически, мобилизационни и електорални (отсъствието на определен президент) проблеми на режима, може да докара до неговия провал. Затова е належащо Москва да бъде въвлечена в преговорния развой – в договаряния поради договарянията.

В търсене на договарящ

Русия обаче елементарно чете западните игри. Владимир Путин, външният министър Сергей Лавров и други представители на съветското държавно управление неведнъж са казвали, че Москва не се нуждае от договаряния поради договарянията.

Имаме потребност от градивен диалог, който да докара до подписване на съществени съглашения – с гаранции за тяхното осъществяване. В края на краищата към този момент е насъбран опит в сключването на съглашения с нулево осъществяване - двата стадия от Минските съглашения, Истанбулските съглашения от пролетта на 2022 година

Затова няма смисъл Русия да сяда на масата за договаряния с отиващия си Зеленски, чийто автограф и гаранции няма да имат никакво значение след 50 дни.

В същото време Западът може да предложи на Русия законен договарящ от украинска страна.

„ сподели пред IA Regnum някогашният народен представител от Върховната рада на Украйна Спиридон Килинкаров.

Сега този пост е ангажиран от Руслан Стефанчук. Той остава законен парламентарен спикер даже след приключване на пълномощията на Радата: съгласно украинското законодателство при положение на режим на военно състояние, за Радата в действителност не се организират избори.

Въпреки това е допустимо ръководителят да бъде заменен до началото на договарянията.

„ споделя Владимир Рогов.

Той допуска, че предшественикът на Стефанчук Дмитрий Разумков може да бъде препоръчан за договарящ. Сега го приготвят да се върне на осведомителното поле.

Но има и различен проблем – отиващият си политически хайлайф на Запада.

Гмурнете се в действителността

Много евентуални западни договарящи в действителност са куци патици. През лятото на 2024 година би трябвало да се проведат избори за Европейски парламент – и надлежно преизбори на ръководителя на Европейската комисия.

През ноември в Съединени американски щати има президентски избори. Изборите в Обединеното кралство ще се проведат не по-късно от януари 2025 година

„ безапелационен е Спиридон Килинкаров.

Следователно единствените градивни договаряния, от които Русия може да се интересува в този момент, са полемиките не със Запада, не със Зеленски/Стефанчук/Разумков, а с украинските районни елити.

С тези, които ще си спомнят остарялата като света формула, че „. Което може съществено да улесни процеса на освобождение на териториите.

За задачата обаче те би трябвало да се потопят в действителността.

„ предвижда Владимир Рогов.

Може би това е обвързвано с неотдавнашните думи на Сергей Лавров, че въпросът за признаването на Зеленски след 21 май може да загуби новост и да стане без значение.

„ сподели министърът ва външните работи на РФ.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед9941Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед6685Д-р Пламена Заячка: Европейският съюз от ден на ден изземва компетентностите на националните държавиАлтернативен Поглед6253Д-р Пламена Заячка: Политическа партия проиграха митинга! За две години направиха сглобка, която разглоби страната!Алтернативен Поглед18945Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед11388Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед549988Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179799Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138202Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123311Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92980Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков14129Започна ли Третата международна война!? Какво се крие зад израелския удар против иранците?Велислава Дърева16544Джулиан Асанж и Четвъртата орисница. pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР