Украйна и ЕС ще проведат следващата изнесена среща на равнище

...
Украйна и ЕС ще проведат следващата изнесена среща на равнище
Коментари Харесай

Нова изнесена среща през декември на външните министри на страните от ЕС и Украйна

Украйна и Европейски Съюз ще проведат идната изнесена среща на ниво външни министри през декември, заяви украинският министър председател Денис Шмигал, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11847
" Украйна и Европейски Съюз ще проведат идната среща на Съвета за асоцииране с Украйна през декември тази година. Това бе контрактувано с  върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност ", написа Шмигал във " Facebook ".

На форума ще бъде разисквана интеграцията на Украйна в Европейски Съюз, както и европейския инструмент в помощ на страната, който възлиза на 50 милиарда евро.  

" Присъединяването към Европейски Съюз е наша предпочитана цел и ние работим дружно, координирано и упорито, с цел да се случи това допустимо най-скоро ", акцентира Шмигал.

Украинският министър председател благодари на ръководителя на европейската дипломация за организирането на историческата среща на външните министри на Европейски Съюз в Киев: " Това още един път показва непоколебимото единение и взаимност на Европейски Съюз с Украйна ", сподели украинският министър председател.

В Киев през вчерашния ден се състоя изнесено съвещание на Съвета на министрите на външните работи на Европейски Съюз под председателството на Жозеп Борел. Това е първата сходна среща в историята на евросъюза, която се състои отвън границите на блока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР