Украйна е спряла руските петролни потоци към три европейски страни,

...
Украйна е спряла руските петролни потоци към три европейски страни,
Коментари Харесай

Русия съобщава за спрени петролни потоци към Чехия, Унгария и Словакия вследствие на санкции

Украйна е спряла съветските петролни потоци към три европейски страни, защото заплащането за пренос не може да бъде обработено в резултат на наказания. Това заяви съветската монополна компания за тръбопроводи Транснефт във вторник.

Засегнатите страни са Чехия , Унгария и Словакия . Компанията твърди, че е направила заплащания за августовския пренос на нефт към украинския тръбопроводен оператор Ukrtransnafta на 22 юли, само че заплащането не е минало и парите са се върнали назад.

Газпромбанк, която е направила заплащането, заяви, че парите са били върнати заради рестриктивните мерки на Европейския съюз, като посочи, че доставките на нефт за Полша и Германия през Беларус са в ход "както нормално ".

След началото на непровокираната съветска инвазия в Украйна на 24 февруари Западът наложи невиждани наказания на Русия, като изключи страната от интернационалните финансови институции. Европейският съюз търси способи да понижи зависимостта си от съветските енергийни запаси и реши да над две трети от вноса на съветски нефт.

През последните седмици Русия понижи потоците от газопроводи към доста държави-членки на Европейски Съюз, като се базира на проблеми с поддръжката на турбините на газопровода "Северен поток 1 " и на наложени наказания против някои купувачи, които Москва публично призна за "недружелюбни ".
 Нито е толкоз на ниска цена, нито без конкуренция. Може ли България без нефт от Русия  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР