Украйна е с една стъпка по-близо до усилията си да

...
Украйна е с една стъпка по-близо до усилията си да
Коментари Харесай

Великобритания и Нидерландия готови да дадат изтребители на Украйна

Украйна е с една стъпка по-близо до напъните си да получи съвременни западни изтребители за отбранителните си сили. Англия и Нидерландия желаят да основат интернационална коалиция, която да помогне на Киев да получи създадени в Съединени американски щати изтребители F-16, съобщи във вторник вечерта представител на английското държавно управление.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че това ще бъде подкрепено и от Франция.

Съединени американски щати обаче към този момент отхвърлят да изпратят машините F-16, които Украйна желае. Представители на Съединени американски щати неколкократно са потвърждавали тази позиция. Зеленски и украинското държавно управление от месеци се пробват да получат съвременни изтребители от западните съдружници. Досега всички сътрудници на Украйна, преди всичко Съединени американски щати, значително са се въздържали по този въпрос.

Снощи обаче представител на английското държавно управление изненадващо съобщи:

„ Премиерът на Англия Риши Сунак и министър председателят на Нидерландия Марк Рюте се договориха да образуват интернационална коалиция, която да даде на Украйна запаси за въздушни боеве - от образование до закупуване на изтребители F-16. “

По време на късата си обиколка в Европа през последните дни Зеленски наподобява е получил поддръжка за плануванаъа коалиция за изтребители и във Франция.

„ Вчера във Англия се договорихме с Риши Сунак, министър-председателя, че работим по коалиция от изтребители - образование, самолети, резултати “, сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение във вторник.

„ Вчера това беше подкрепено от френския президент Еманюел Макрон, а през днешния ден - и от нидерландския министър-председател Марк Рюте “, добави той.

„ Добър старт за обединението! Благодаря на всички! “

В неделя обаче Макрон, както и немският канцлер Олаф Шолц, реагираха внимателно на многократните претенции на Зеленски за доставка на изтребители.

По време на визитата на Зеленски във Англия Сунак разгласи, че Лондон желае да образова украинските водачи на западни изтребители " напълно скоро ". Премиерът разгласи основаването на летателно учебно заведение за украински водачи.

Това ще им разреши да се образоват на разнообразни видове самолети. Във вторник, по думите на държавния представител, Сунак още веднъж съобщи, че Украйна има своето почтено място в НАТО.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР