Украйна е предложила на Беларус двете страни да подпишат пакт

...
Украйна е предложила на Беларус двете страни да подпишат пакт
Коментари Харесай

Лукашенко: Украйна предложи на Беларус пакт за ненападение

Украйна е предложила на Беларус двете страни да подпишат пакт за ненападение. Това разгласи беларуският президент Александър Лукашенко на заседание за обществено-политическата конюнктура и престъпността в държавата, предава организация БЕЛТА.

По думите му обаче Украйна по едно и също време с това приготвя бойци и екстремисти, които са евентуална опасност за сигурността на Беларус.

" Не знам за какво украинците вършат това. От една страна те ни молят никога да не водиме война с тях, и оферират да подпишем пакт за ненападение. А въпреки това подготвят тази взривоопасна примес и се въоръжават. Защо им е това - не е ясно ", означи Лукашенко и добави, че " Полша и Литва са полудели ".

" Затова сме принудени да реагираме остро. Имаме задоволително въпроси за решение и по нашия периметър - и във въздушното пространство, и на земята - зелената граница. Имаме задоволително проблеми там. Бог да ни е на помощ да удържим всичко това. Затова реакцията ни против тези екстремисти ще бъде тежка. И дано не се наскърбяват - предизвестили сме ", безапелационен беше беларуския президент. 

Междувременно от Русия отхвърлиха да разясняват информацията за оферти на Беларус пакт за ненападение. 

" Не, към този момент не мога да разясня това, нямам информация ", заяви представителят на съветския президент Дмитрий Песков в отговор на въпрос на публицисти.

Украинският президент Володимир Зеленски пък разгласи, че не изключва опцията Русия да нападна страната му от прилежаща Беларус. За Украйна обаче ще бъде същинска изненада, в случай че бъде нападната от самата Беларус, добави в това време Зеленски, представен от УНИАН.

Русия употребява Беларус като плацдарм за нашествието си в Украйна на 24 февруари, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР