Украйна е предала девет пленени руски войници в замяна на

...
Украйна е предала девет пленени руски войници в замяна на
Коментари Харесай

Украйна: Разменихме девет руски войници за кмета на Мелитопол

Украйна е предала девет пленени съветски бойци в подмяна на освобождението на кмета на град Мелитопол, който беше арестуван предходната седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

От канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски по-рано оповестиха, че кметът Иван Фьодоров е бил освободен, само че не показаха детайлности.

" Иван Фьодоров беше освободен от съветски плен, като в подмяна на Русия бяха върнати девет пленени бойци, родени през 2002 и 2003 година Това на процедура са деца ", сподели прессекретарят на Зеленски Даря Заривна, представена от Интерфакс Украйна. Малко по-рано организация Франс прес съобщи, че в оповестен в Телеграм видеозапис се вижда по какъв начин президентът Зеленски беседва с него и споделя, че е “доволен да чуе гласа на жив човек ".

" Много по-добре съм. Благодаря, че не ме изоставихте. Имам потребност от ден-два, с цел да се възстановя, по-късно съм на вашите заповеди, с цел да допринеса за нашата победа ", дава отговор кметът Иван Федоров.

Украйна заяви, че Фьодоров е бил похитен на 11 март от съветските сили. Той беше задържан в миг, когато се намираше в спешния център на своя град, занимавайки се с въпроси на снабдяването.

На идващия ден Зеленски се обади на своя френски сътрудник Еманюел Макрон и на немския канцлер Олаф Шолц, искайки да оказват помощ за освобождението на Федоров.

Кметът на град Днипрорудне, също в Южна Украйна, беше хванат в неделя. Отвличанията бяха наказани от Европейски Съюз, напомня Агенция Франс Прес.
ТЕМА преди 21 минути 210 преди 32 минути 494 преди 10 часа 1069
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР