Украйна е отворена за възможността да атакува руската петролна и

...
Украйна е отворена за възможността да атакува руската петролна и
Коментари Харесай

Украйна към Путин: Прекъсваш ни електрозахранването, а ние постав...

Украйна е отворена за опцията да нападна съветската петролна и газова инфраструктура, в случай че Москва усили офанзивите си против украинската електрическа система тази зима, съобщи в изявление министърът на енергетиката на Украйна Герман Галушченко.

Галушченко, който приказва с във Вашингтон след среща с представители на администрацията на Байдън и законодатели, съобщи, че Русия постоянно прави хакерски атаки против украинската електрическа мрежа и се чака да усили физическите офанзиви, защото температурите падат и хората зависят повече от силата за отопление на домовете си.

Коментарите му пристигнаха, откакто предишния месец президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Украйна, която е направила голям брой офанзиви против съветски цели, ще " отговори ", в случай че Русия ускори офанзивите против електропреносната мрежа на страната му тази зима. Това би могло да отвори вратата за опцията европейският спор да внесе още повече разтърсвания на международните енергийни пазари.

На въпроса дали " отговорът " на Зеленски би могъл да включва ориентиране на Украйна към обширните нефтени и газови интервенции на Русия - досега най-големият мотор на нейната стопанска система - Галушченко отговори: " Би било заслужено. "

" Когато отговаряме на нападението на Русия, ние бихме дали отговор, като възприемем същия метод, атакувайки тяхната енергийна инфраструктура ", сподели Галушченко.

Галушченко акцентира, че не е член на украинската войска и не е обсъждал с представители на американското държавно управление вероятните офанзиви против съветски енергийни интервенции. Той е член на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

 

Европа към този момент доста понижи зависимостта си от съветския петрол и природен газ, основно с помощта на вноса на американски полутечен природен газ. Но Русия към момента продава огромни количества изкопаеми горива на Китай и Индия, което спомага за задържане на международните цени на петрола.

 

Галушченко омаловажи концепцията, че офанзивата против способността на Русия да добива или доставя своя петрол и газ ще докара до скок на цените, като съобщи, че други производители могат да компенсират доставките.

 

" Атаките против инфраструктурата не биха били толкоз сериозни за цените, изключително когато става дума за газ и нефт ", счита Галушченко. " Искам да кажа, че това са горива, които бихте могли да си купите освен в Русия. Сигурен съм, че светът би могъл да се оправи ".

 

Германия и други европейски страни също са изправени пред дефицит на газ, защото топлото време компенсира потребността от огромна част от втечнения природен газ, който тя купи в отговор на опасенията за дефицит през предходната зима, които не се оправдаха.

 

Разследващите към момента не са открили кой е направил саботажа през септември 2022 година, който извади от строя съветския газопровод " Северен поток ", по който се придвижва газ от Русия за Европа. Но немски следователи по-рано тази година обявиха, че са разкрили " следи " от доказателства, които сочат, че може би са забъркани украински жители.

По време на визитата си във Вашингтон Галушченко се срещна с министъра на енергетиката Дженифър Грънхолм, помощник-държавния секретар по енергийните запаси на Държавния департамент Джефри Пайът и законодатели, измежду които сенаторите Ангъс Кинг (I-Мейн) и Кевин Креймър (R-НД), с цел да обсъдят потребността на Украйна от американски системи за противовъздушна защита и друго съоръжение. Говорителите на длъжностните лица не дадоха отговор на въпросите по отношение на срещите.

Галушченко съобщи, че също по този начин е упорствал за наказания, ориентирани против съветската нуклеарна промишленост, в това число следената от страната компания за нуклеарна сила " Росатом ", с цел да принуди съветския личен състав да напусне комплекса на атомната електроцентрала в Запорожие, който нейните военни превзеха при започване на 2022 година

Ядреното гориво и технологиите са един от най-големите експортни артикули на Русия. Дори когато Съединените щати и Европа понижиха вноса на съветски нефт и газ, те похарчиха стотици милиони долари за съветско нуклеарно гориво и технологии в покупки, които съгласно критиците финансират военните старания на Москва.

Галушченко дефинира продължаващата окупация на централата от страна на Русия като едно от най-големите терзания в Украйна. През юни главният външен контейнер за охлаждаща вода на централата стартира да изтича след щета на хидроцентралата, което наложи незабавно сондиране на кладенци за подпочвени води.

 

Оборудването в централата обаче се разгражда, защото не работи, сподели Галушченко, което повдига въпроса за нуклеарна повреда в страната, която към този момент претърпя злополуката в Чернобил през 1986 година

 

Международната организация за атомна сила, която има личен състав в комплекса в Запорожие, има " заблуда за надзор " върху обстановката, само че не е съумяла да убеди Русия да напусне атомната централа, добави Галушченко.

" Затова би трябвало да създадем нещо ново ", сподели Галушченко. " Моят отговор е наказания против съветската нуклеарна енергетика. В противоположен случай няма по какъв начин да ги натиснете ".

 

Публикация на. Преводът е на редакцията на ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР