Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска

...
Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска
Коментари Харесай

Украйна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска

Украйна е изпратила на Германия лист с оръжия, които желае да й бъдат изпратени, предвид на напрежението с Русия, заяви в. " Зюддойче цайтунг ", представен от ДПА.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 182
В писмото са изброени многочислени оръжейни системи, от които Киев твърди, че се нуждае. Сред тях са зенитни ракети със междинен обхват, противодронни огнестрелни оръжия, наблюдателни камери и боеприпаси.

Украйна акцентира, че желае " оръжейни системи с защитителен темперамент ", които да й бъдат изпратени " допустимо най-скоро ".

Писмото било изпратено до немските министри на външните работи и на защитата.

Германия до момента отхвърля да достави оръжия на Украйна - позиция, за която Берлин си навлече рецензии от Киев и източноевропейски страни от НАТО.

Канцлерът Олаф Шолц и министърката на външните работи Аналена Бербок обаче възнамеряват поредност визити, с цел да посредничат за усмиряване на напрежението с Русия.

Бербок ще се срещне в понеделник в Киев с украинския президент Володимир Зеленски и с външния министър Дмитро Кулеба. На идващия ден тя ще посети фронтовата линия сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти на изток.
Шолц ще бъде в Киев на 14 февруари. На другия ден той ще се срещне в Москва с съветския президент Владимир Путин.

Германският канцлер обаче първо ще пътува в неделя до Вашингтон. Той ще бъде признат в понеделник от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 182  Шест спомагателни изтребителя от НАТО се причисляват към защитата на Балтийското въздушно пространство Шест спомагателни изтребителя от НАТО се причисляват към защитата на Балтийското въздушно пространство  Държавният департамент на Съединени американски щати изпраща делегация в София? Държавният департамент на Съединени американски щати изпраща делегация в София?  " Ютюб " закри каналите на самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР