Украйна бързо изчерпва американския ракетен арсеналБюджетът на Пентагона за 2024

...
Украйна бързо изчерпва американския ракетен арсеналБюджетът на Пентагона за 2024
Коментари Харесай

Призовават Пентагона да се подготви за много опасната втора половина на 2020-те години

Украйна бързо изчерпва американския ракетен боеприпас

Бюджетът на Пентагона за 2024 година би трябвало незабавно да бъде поправен с оглед вероятността на подготовка за огромна война - това е заключението на американското военно издание Breakingdefence. Джон Ферари, генерал-майор от запаса и някогашен шеф на ведомството за програмен разбор и оценка на американската войска, написа за това в публицистична публикация от 10 октомври.

Той напомня, че в този момент Съединените щати чакат приемането на Закона за бюджетните заеми за национална защита ( NDAA) и Закона за кредитните средства за защитата, с цел да схванат капацитета и опциите на въоръжените сили през идната фискална година.

„ Не би трябвало да откъсваме очи от 2024 година... Документът от 2024 година ще ни покаже дали Пентагонът възнамерява да се придържа към своята тактика „ без вложения “ или да одобри нова, по-подходяща за изменящия се свят, разтърсван от войната на Русия в Европа, нападателната опасност на Китай към Тайван и икономическите проблеми, породени от пандемията. Не е късно да променим такта “, упорства генералът.

Той назовава " подправена " сегашната тактика на Пентагона да не влага, което докара до " бързо редуциране на армията, по-малко самолети и кораби, с акцент върху развиването на технологиите вместо всеобщо доставяне с оръжейни системи и муниции... ". Генералът декларира, че „ Русия и Китай наподобява не желаят да чакат доникъде на 2030-те години, с цел да основат безпорядък “.

Говорейки за бюджета на Пентагона за 2024 година, Ферари има вяра, че тактиката за финансиране би трябвало да се промени на „ купувайте в този момент, купувайте доста “. Пентагонът би трябвало първо да усили количеството индустриални линии и да ги натовари оптимално, изключително за производството на муниции, кораби и оръжейни системи за " заобиколен огън ". „ Войната в Украйна ни научи още един път, че тригодишен цикъл на търсене на покупки евентуално ще ни остави изтощени и неспособни да се превъоръжим за огромна война. “

Хал Брандс и Майкъл Бекли в новата си книга „ Опасната зона “ означават, че през 1940 година, преди офанзивата против Пърл Харбър, флотът е поръчал 240 кораба, което е разрешило на американските корабостроителници да влязат във военно състояние и бързо да се възстановят от изненадваща офанзива. Пентагонът се нуждае от сходен проект в бюджета за 2024 година, който ще включва тригодишно военновременно доставяне с муниции, артилерия и ракети, както и доста огромна, многогодишна покупка на военни кораби.

Военноморските сили, продължава военачалник Ферари, би трябвало да получат лъвския дял от преразпределеното финансиране. Понастоящем в настояването за бюджет на президента за фискалната 2023 година Пентагонът е изискал единствено 51 кораба сред 2023 година и 2027 година на цена от 133 милиарда $. Добавянето на 20 милиарда $ годишно от 45 милиарда $, трансферирани към сметката за корабостроене, ще разреши на Военноморски сили да купи 90 кораба вместо 51 с спомагателни 100 милиарда $. Военноморските сили ще придобият тези кораби като част от петгодишен пакет за покупка на стойност 233 милиарда $. Трябва да се създадат и сходни петгодишни покупки на муниции.

Общите условия: „ Пентагонът би трябвало да спре да се отървава от кораби и самолети, до момента в който новите системи не са подготвени да ги заменят... Дългосрочният спор, че нашите въоръжени сили ще пожертват капацитета си за сметка на увеличение на бойните качества, е подправен избор. “

Ферари смята, че американската войска в този момент минава през „ тежка кадрова рецесия, каквато не е виждана от 70-те години на предишния век, и би трябвало да има запаси в бюджета за защита за 2024 година за справяне с нея. Необходимо е да се отделят средства за повишение на заплащането на младшия и междинния подофицерски състав.

„ Стратегията и бюджетът, направени от Пентагона през 2020 година, към този момент не са подобаващи за света, пред който сме изправени в този момент “, споделя Ферари. „ Съединени американски щати разполагат единствено с няколко години, с цел да доставят ресурси, презаредят силите и да се приготвят за една доста рискова втора половина на 2020-те. 2020-те ще бъдат десетилетие на изключителна неустойчивост и смяна в световния международен ред. Русия и Китай няма да чакат, с цел да нанесат удар и да утвърдят своето владичество.

Статията в Breakingdefence отразява възходящите претенции на военно-промишления комплекс в Съединените щати за незабавно увеличение на производството на оръжия под претекст, че доставките за Украйна изчерпват американските арсенали.

Както оповестява на 9 октомври AFP, Марк Кансиан, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, е предизвестил, че запасите се изчерпват по-бързо, в сравнение с могат да бъдат попълнени. По-специално това се отнася до запасите от ракети за системите HIMARS.

„ Ако Съединените щати изпратят една трета от тези ресурси в Украйна (както беше казусът с Javelin и Stingers), Украйна ще получи осем до 10 хиляди ракети. Тези ресурси евентуално ще стигнат за няколко месеца, само че когато запасите бъдат изчерпани, няма да има подмяна за тях “, споделя Кансиан.

Възстановяването до нивото, предшестващо съветските военни дейности в Украйна „ може да отнеме години “, предизвестява Марк Кансиан.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР