Обучени от НАТО украински новобранци признават, че са победени от калените в битки руски войски в северния сектор, съобщава Kyiv Independent

...
Украинците, които се бият в северния сектор на фронтовата линия,
Коментари Харесай

Украинците, които се бият в северния сектор на фронтовата линия, казват, че се огъват под атаките на Русия .

„Всичко не е като това, което четете по новините“, каза новобранец пред Kyiv Independent.

Много от войниците са били цивилни преди инвазията на Русия и имат само три седмици Основно обучение на НАТО.

Обучени от НАТО новобранци, които се бият в Североизточна Украйна, се чувстват деморализирани, докато се борят да се справят с по-добре оборудваните и „безстрашни“ войници на Русия, според нов доклад на Kyiv Independent.

Репортерът Игор Косов интервюира войници от 32-ра отделна механизирана бригада, назначена на около час източно от Харков, в северния сектор на дългата 600 мили фронтова линия, където Русия напредна през последния месец.

Много войници от 32-ра са били цивилни преди създаването на бригадата през януари и са преминали само три седмици основно обучение на НАТО в Германия, преди да бъдат разгърнати.

Те описват чувството, че е „над главите им“ " и зле оборудвани — като един дори поставя под съмнение безполезността на продължаващата война.

„Всичко не е като това, което четете в ежедневните брифинги и по новините", Владимир, сержант от пехотата, интервюиран от Киев Независим, каза.

„Героичен подвиг — да изскочиш от това мазе и да стреляш безцелно в общата им посока, след което да се окажеш без ръка или крак, или просто мъртъв?“ той добави. „Какъв е смисълът?“

Други новобранци, с които Kyiv Independent разговаря, казаха, че три седмици основно обучение на НАТО са ги оставили недостатъчно подготвени за реалната ситуация на място.

„A Пехотинецът от НАТО знае, че е подкрепен и може да напредва с увереността, че има голяма вероятност да не бъде убит или осакатен“, каза пред изданието Игор, който е бил адвокат, преди да бъде вербуван от 32-ра бригада.

< h2>Руските сили се стремят да отвлекат вниманието на контранастъплението на Украйна

Украйна е разположила по-голямата част от ресурсите си в контранастъплението, което води на юг, оставяйки войниците, които се бият в северния сектор, лишени от боеприпаси, превозни средства и друго оборудване .

Междувременно според властите в Киев Русия е струпала над 100 000 войници по оста на Купянск на северния фронт.

Тя вероятно смята, че нейните печалби там могат да подкопаят контранастъплението на Украйна чрез което принуждава страната да пренасочи вниманието си от юг към север, според военното разузнаване на Обединеното кралство.

„Руските сили вероятно се стремят да отвлекат вниманието на Украйна от нейната контранастъпление“, каза Министерството на отбраната в X събота.

„Като се има предвид, че Русия постигна скромни печалби близо до Купянск от началото на украинската контраофанзива през юни, е много вероятно те да се стремят да се възползват от тях, като продължат да осигуряват ресурсите за достъп“, добави Министерството на отбраната.

 

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР