Украинците изглежда са пробили първата отбранителна линия на руснаците на юг – СNN

...
Украинските бойци изглежда са пробили първата отбранителна линия на руските
Коментари Харесай

Украинските бойци изглежда са пробили първата отбранителна линия на руските военни на юг, по-специално в Запорожка област.

Източник: СNN; Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ, в интервю за Al-Mamlaka TV

Цитат от CNN: „Растат признаците, че украинските сили са проникнали на първата линия на руската отбрана по част от южните фронтови линии в Запорожка област и разширяват клина си в посока стратегическия град Токмак.

… Сега няколко руски военни блогъри рисуват мрачна картина на ситуация на фронтовата линия за силите на Москва в части на юг."

Подробности: По-специално, един руски милблогър заяви, че въоръжените сили на Украйна на юг напредват към Новопрокопивка ( Генералният щаб потвърди това в петък), а също така са започнали паралелна офанзива в района на Върбове на изток – под тежък артилерийски огън на двата фронта.

Някои руски „военни кореспонденти“ [като milbloggers style yourself] съобщават, че Украйна използва самолети за прикриване на настъпващата пехота и е изхвърлила допълнителни боеприпаси в района на Мала Токмачка.

Те също така казват, че руските войски трябва да задържат позициите си поне още един месец и половина, за да се опита да постигне успех на друга част от фронта и да промени ситуацията на бойното поле.

Генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ, също заяви, че украинските войски са се справили за пробив на основната първа отбранителна линия, която руснаците подготвят няколко месеца. В същото време той нарече продължаващата вече осем седмици украинска офанзива "много бавна".

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалните актуална информация за всичко свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !



Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР