Украинци продължават да търсят спасение от ужаса на войната в

...
Украинци продължават да търсят спасение от ужаса на войната в
Коментари Харесай

Европа очаква броят на бягащите от войната да надхвърли 4 млн. души


Украинци не престават да търсят избавление от ужаса на войната в прилежащите страни.
Европа чака броят на бежанците да надвиши 4 млн. души. Специалните ни пратеници репортерът Гергана Венкова и операторът Явор Бошняков са на границата на Украйна с Румъния.

От началото на рецесията в Украйна през граничния пункт край Сирет в Румъния са минали 93 000 бежанци. Румъния чака в идващите дни броят на хората, които са потърсили помощ, да стигне 500 000 души.

В мазето на блока си в Харков Татяна и щерка ѝ Амалия чакат дни наред опция да се изтеглят.

„ Летяха ракети и в един миг една удари блока ни. Не знаехме накъде ще полетят снарядите. Прозорците на дома ми са изпочупени “, описа Татяна.

Сега тя желае да стигне допустимо по-далеч. Нейна другарка я чака в България и макар че Румъния е готова, бежанците остават тук за малко.
Снимка: bTV

В този лагер има обособени 402 места, има настанени единствено седем души. Имало е дни, в които потенциалът им е бил напълнен. Докато едни бягат надалеч от войната, други се връщат назад в родината. Не изясняват за какво, само че излиза наяве, че нямат различен излаз.

Към Чернивци в Украйна отиват и доброволци от България, които носят помощ за хората, останали по домовете си. Татяна и щерка ѝ ще се приберат, само че когато всичко завърши.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР