Украинци, които съзнателно използват или изготвят фалшиви сертификати за поставена

...
Украинци, които съзнателно използват или изготвят фалшиви сертификати за поставена
Коментари Харесай

Глоба или затвор за фалшиви COVID сертификати

Украинци, които умишлено употребяват или изготвят подправени документи за сложена Коронавирус ваксина, са застрашени от санкция или затвор според нов закон, признат през днешния ден от Народното събрание на първо четене с оглед справяне с рекордните нива на болест и смъртни случаи от COVID-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна изостана тази година по отношение на други европейски страни в темпа на имунизиране и сега се пробва да убеди скептичните жители да се ваксинират.

Ваксините станаха наложителни за някои държавни чиновници, както и в " червени " зони, в това число в столицата Киев. Само имунизирани или притежатели на документ за негативен ПиСиАр тест са допускани в заведения за хранене, фитнес зали и в градския превоз.

Това докара до преуспяващ черен пазар за подправени документи, а полицията стартира стотици следствия в страната.

Липсата на наказателна отговорност за такива закононарушения основава предпоставки за по-нататъшни фалшификации на документи, написа здравният министър Виктор Ляшко в уеб страницата на законодателния орган и добави, че това е директна опасност за живота и здравето на украинските жители.

Законопроектът вкарва санкция до 2600 $ или две до три години затвор за умишлено потребление на подправени документи за имунизация и за въвеждане на подправени имунизационни данни в медицински регистри.

Фабрикуването на подправени документи за продажба ще бъде наказуемо действие. За него се планува затвор сред 2 и 3 години или санкция от към 6400 $, написа в законопроекта.

Украйна е записала до през днешния ден 2,96 милиона случаи на болест и 68 727 умряли от коронавирус. Само 7,5 милиона души, или по-малко от една пета от популацията от близо 41 милиона, е изцяло имунизирано.

Допитване, извършено през октомври от социологическа организация " Рейтинг рисърч " сподели, че 43 на 100 от украинците не са подготвени да се имунизират.

Днес украинският парламент реши в постройката му да се позволяват единствено имунизирани лица или притежатели на документ за негативен тест, предава ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР