Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в

...
Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в
Коментари Харесай

Руснаци и украинци съобщават за тежки боеве край Донецк

Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в Източна Украйна . Според военни отчети и от двете страни, съветските сепаратистки войски се пробват да изтласкат украинските военни от позициите им в предградията на града.

Самият град Донецк се управлява от проруските сепаратисти от 2014 година , само че украинската войска продължава да държи огромни елементи от региона.

Още от за боеве в региона на село Писки , западно от бившето летище в Донецк. Сепаратистите към този момент оповестиха за завземането на позиции, които са били оспорвани от години. Няма без значение удостоверение на известията.

По украински данни градовете Марджинка и Краснохоровка, югозападно от Донецк , също са били подложени на натоварен обстрел. Освен това е обстрелван и центърът на град Авдийвка.

За обстрел на град Торецк заяви ръководителят на Донецката регионална администрация Павло Кириленко в канала си в Telegram, който твърди, че съветските войски са нанесли артилерийски удар по града към 11 часа. Обстрелът е засегнал спирка на превоза, имало е цивилни. Съобщава се за осем убити и четирима ранени, в това число три деца.

Руските управляващи в ДНР оповестяват за . Те упрекват украинските сили в обстрела, въпреки и тази информация да бе публично отречена от украинската президентска канцелария.

Атаката е била осъществена по центъра на града, където през днешния ден би трябвало да се състои погребението на починалия пълководец на ДНР Олга Качура - знаково за сепаратистите лице.

Преди няколко дни Киев разгласи всеобща евакуация на жителите на Донецк и прикани останалите в региона да изоставен, защото " няма да има електричество, газ, вода ".
 Киев изтегля 250 000 души от Донецк
Киев изтегля 250 000 души от Донецк

Властите задължиха жителите на региона да се евакуират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР