Украинският вицепремиер Олга Стефанишина каза, че през последните дни Русия

...
Украинският вицепремиер Олга Стефанишина каза, че през последните дни Русия
Коментари Харесай

Украйна: Русия е предлагала възобновяване на мирните преговори

Украинският вицепремиер Олга Стефанишина сподели, че през последните дни Русия настойчиво е предложила на Киев да възобнови мирните договаряния , оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Имаше обществени и непублични опити от разнообразни групи съветски публични лица ", сподели тя в изявление за телевизионния канал France-24. " Украйна в никакъв случай не се е оттегляла от договарянията. Но като се има поради тежестта на закононарушенията, които Русия извърши на наша територия и продължава да прави ежемесечно, лостовете за договаряния се разграничават от тези през февруари ", сподели Стефанишина.

Тя счита, че в този момент руснаците оферират договаряния за прекъсване на настъплението на украинските войски. През последната седмица украинската войска стартира контранастъпление и, в това число стратегически значимите Изюм и Балаклея .

" Ние няма да участваме в този сюжет , увери вицепремиерът. Надяваме се, че дружно с нашите сътрудници ще успеем да осъществяваме нашата военна и дипломатическа стратегия и ще бъдем подготвени за договаряния, когато моментът е подобаващ за Украйна . "

Според нея сегашната обстановка би трябвало да се употребява за деокупация на украинските територии.

" И тогава ще бъдем подготвени за договаряния, които ще се основават не на съветски ултиматуми, а на нещо, което освен ще постави завършек на войната, само че и ще предотврати следваща война на наша земя, когато Русия си възвърне запасите ", заключи Стефанишина.

Преди два дни съветският външен министър Сергей Лавров също. " Ние не отхвърляме договаряния, само че тези, които отхвърлят, би трябвало да схванат, че колкото повече забавят този развой, толкоз по-трудно ще им бъде да договарят с нас ", сподели той, имайки поради президента Путин.

Лавров посочи, че по време на украинската делегация е направила оферти за съглашение, които са били подкрепени от Русия, само че след това Киев се е отказал от постигнатите договорености. Припомняме, през март и април месец се организираха поредност от срещи сред украинската и съветската преговорна група без необикновен резултат, по-късно минаха в онлайн формат още веднъж без резултат, до момента в който през май месец напълно замряха.
 Ройтерс: Путин е отхвърлил спокойно съглашение с Украйна при започване на войната
Ройтерс: Путин е отхвърлил спокойно съглашение с Украйна при започване на войната

То е било контрактувано от Дмитрий Козак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР