Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Съединените щати не

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Съединените щати не
Коментари Харесай

Кулеба: САЩ "нямат възражения" Полша да достави изтребители на Украйна



Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че Съединените щати " не възразяват " против прехвърлянето на военни самолети в Киев, с цел да й оказват помощ да отблъсне съветската инвазия, откакто преди този момент Пентагонът отхвърли сходно предложение на Полша.

Длъжностните лица във Вашингтон " нямат възражения против прехвърлянето на самолети. Доколкото можем да заключим, топката в този момент е в полската страна. Ще разгледаме по-подробно този въпрос в диалозите ни с полските сътрудници ", уточни Дмитро Кулеба пред Франс прес.

Коментарите му идват малко след срещата в Полша на украинския министъра на защитата Олексей Резников и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който беше на посещаване в членката на НАТО.

Франс прес припомня, че по-рано този месец Пентагонът изрично отхвърли като прекомерно " висок риск " проекта за прекачване на изтребители от Полша в Киев, с цел да се бият с съветските сили.

" Украйна има остра потребност от повече бойни самолети “, уточни Кулеба в коментар за Франс прес, като сподели, че Киев се нуждае от тях, за " да реализира баланс в небето " и да предотврати Русия " да убива повече цивилни ".
Варшава изрази преди време поддръжка за проект, съгласно който Полша да изпрати своите МиГ-29 от руската епоха в Киев през американската въздушна база в Рамщайн, Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР