Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че е сигурен, че

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че е сигурен, че
Коментари Харесай

Кулеба: Ще рискувам да кажа, че Украйна ще получи самолети от нашите съюзници

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че е сигурен, че съдружниците на Украйна в последна сметка ще ѝ дават изтребители, с цел да ѝ оказват помощ да отблъсне съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще пожертвам да кажа, че Украйна ще получи самолети, това е въпрос на време и процедура ", сподели Кулеба по време на конференция в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи УНИАН.

Съюзниците на Киев са дали обещание танкове, а сега се водят диалози и за обезпечаване на ракети с по-дълъг обхват на деяние. Украинските сътрудници обаче се двоумят да дават на Киев изтребители, отбелязва Ройтерс.

Същевременно английският министър председател Риши Сунак сподели пред делегатите в Мюнхен, че Лондон е предложил помощ на страните, които имат подготвеност неотложно да изпратят самолети в Украйна.
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изключи изрично опцията страната му да отстъпи свои територии на Русия в подмяна на мир, съобщи ДПА.

Вчера Михайло Подоляк, консултант по политическите въпроси на украинския президент Володимир Зеленски, също сподели, че Русия първо би трябвало да се изтегли от всички украински територии, които е окупирала, преди да стартират мирни договаряния.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР