Украинският външен министър Дмитро Кулеба поиска от държавите членки на

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба поиска от държавите членки на
Коментари Харесай

Украйна поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН за намаляване на напрежението в кризата

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изиска от страните членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да обсъдят незабавно на практика стъпки за гарантиране на сигурността на страната му и понижаване на напрежението с Русия, предадоха организациите.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 509
В известието на министъра в Туитър се показва, че такова съвещание би трябвало да се състои " неотложно ".

Руският президент Владимир Путин разгласи, че по-късно денем ще вземе решение по признаването на двата разколнически региона в Източна Украйна.

В Туитър Кулеба написа, че след съветските изказвания за допустимо признание на двата региони всички би трябвало да се концентрират върху напъните за деескалация.

" Всички осъзнават последствията. Има доста страсти, само че тъкмо в този момент всички ние би трябвало умерено да се съсредоточим върху напъните за деескалация. Няма различен метод ", съобщи той.

Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност, което ѝ дава право на несъгласие, напомня Ройтерс.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 509  Владимир Путин ще признае суверенитета на Донбас Владимир Путин ще признае суверенитета на Донбас  Европейски Съюз е подготвен да наложи наказания на Русия при признание на самостоятелност на Донецк и Луганск Европейски Съюз е подготвен да наложи наказания на Русия при признание на самостоятелност на Донецк и Луганск  Шолц: Признаване на самостоятелни републики в Донбас нарушава Минските съглашения Шолц: Признаване на самостоятелни републики в Донбас нарушава Минските споразумения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР