Украинският президентВолодимир Зеленскипристигна вБългария. Полетът бе извършен с българския правителствен

...
Украинският президентВолодимир Зеленскипристигна вБългария. Полетът бе извършен с българския правителствен
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в България

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в България .

Полетът бе осъществен с българския държавен аероплан.

Според данните на приложението flightradar24правителственият „ Еърбъс ” А-319 излетя от София в 07:12 ч. сутринта и кацна в молдовската столицаКишиневмалко след 8.00 ч.българско време.Обратният полет на машината със Зеленски към българската столица стартира в 11:06 ч., като дойде у нас малко след 12:04 ч, съобщи Дарик.



За това, че визитата му у нас въпреки всичко ще се реализира, удостовери по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков .

От държавната пресслужба оповестиха, че в Министерския съвет Зеленски ще беседва с Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО.Очаква се да се подпишат и взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.

От рано сутринта в центъра на София има невиждани ограничения за сигурност и полицейски екипи в региона на Триъгълника на властта, както и по булевардите „ Брюксел ” и „ Цариградско шосе ”, откъдето нормално се придвижват публични делегации.

Визитите на Зеленски постоянно се наблюдават с нараснало внимание и до последно се пазят в загадка от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се трансформира в последния миг.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР